FARSKÉ OZNAMY

Krížová cesta

Rímskokatolícka farnosť Všetkých svätých v Poproči

v 24. týždni od 14. júna – do 20. júna 2021.

Bohoslužby

Pondelok Pondelok 11. týždňa v Cezročnom 19:00 za ✟ Helenu Porackú
14.júna období  
     
Utorok Sv. Isfrída, biskupa prem. rádu 19:00 za ✟ Janu Wenczelovú
15.júna  
     
Streda Streda  11. týždňa v Cezročnom 19:00 za zdravie a Božie požehnanie
16.júna období   pre Zdenku
     
Štvrtok Štvrtok  11. týždňa v Cezročnom 18:00 za ✟ Annu Urbančíkovú
17.júna období  
   
Piatok Piatok  11. týždňa v Cezročnom 08:00 za zdravie a Božie požehnanie
18.júna období   Márie Tyborovej
     
Sobota Panny Márie v sobotu  
19.júna  
     
Nedeľa 12. nedeľa v Cezročnom období 08:00 za ✟ ružencového bratstva
20.júna 10:00 Sv. omša za Boží ľud farnosti
14:00 ad int. fundationis
Lektori  Božieho Slova    
Nedeľa 12. nedeľa v Cezročnom období 08:00 Z. Slovenkaiová, S. Cingeľ
    10:00 Z. Bradová, I. Sopková
     

V nedeľu o 15:00 bude pobožnosť k Božskému Srdcu.

V stredu  od 18:00 adorácia za o. biskupa, diecézu a diecézne úmysly a vo štvrtok po sv. omši v rámci Roku Eucharistie a kňazstva.

Zostávame v I. stupeň ostražitosti – kapacita kostola sa zvyšuje: v interiéri sedenie na 50%  (z max. 250), na státie v interiéri 50 osôb. Rúško v interiéri a na hromadných podujatiach aj v exteriéri.

DUCHOVNÉ SLOVO

Rok sv. Jozefa

Modlitba dňa zo slávnosti sv. Jozefa, ženícha Panny Márie

Všemohúci Bože, ty si svojho Syna a jeho panenskú matku zveril vernej ochrane svätého Jozefa; daj, prosíme, aby tvoja Cirkev, pod ochranou Pánovho pestúna, ustavične pracovala na spáse všetkých ľudí. Skrze nášho Pána Ježiša Krista, tvojho Syna, ktorý je Boh a s tebou žije a kraľuje v jednote s Duchom Svätým po všetky veky vekov. Amen.

Modlitba k sv. Jozefovi I.

Svätý Jozef, ochraňuj náš dom a Božie požehnanie vylievaj v ňom. Na všetkých, čo v ňom žijeme, nech v láske a v jednote rastieme. Aby nás pokoj a radosť sprevádzali, aby sme pred Bohom s bázňou vytrvali, aby sme s láskou pracovali, a tak cestou do neba putovali. Z môjho srdca dnes táto prosba planie, ostaň a buď s nami, prosím o zmilovanie. Dávam ti dnes kľúče, ty vieš, čo nás čaká, daj nám domov šťastný, zlo nás nevyľaká. Odstráň všetko zo sŕdc von, čo chce zničiť tento dom. Do Ježišovho Srdca zavri všetkých i mňa tiež, o tvoju ochranu prosím, veď Ty mi rozumieš. Nech žijeme každý deň ako v Nazarete, a svedčíme o láske tu na tomto svete. Amen.

Modlitba k sv. Jozefovi II.

Bože, Stvoriteľ vesmíru, ty si nám dal prácu ako životný údel, prosíme ťa, pomáhaj nám nasledovať príklad svätého Jozefa, a pod jeho ochranou svedomite vykonávať všetky svoje povinnosti, aby sme dosiahli prisľúbenú odmenu. Skrze nášho Pána Ježiša Krista, tvojho Syna, ktorý je Boh a s tebou žije a kraľuje v jednote s Duchom Svätým po všetky veky vekov. Amen.

Modlitba k sv. Jozefovi III.

Svätý Jozef, pestún Ježiša Krista, opravdivý ženích Panny Márie. Oroduj za nás, aj za tých, čo tohto dňa (tejto noci) zomierajú. Bez poškvrny dedičného hriechu počatá Panna Mária, oroduj za nás hriešnych, ktorí sa k tebe utiekame, aj za tých, ktorí sa k tebe neutiekajú. Amen.

Archív