FARSKÉ OZNAMY

DSC05739Rímskokatolícka farnosť Všetkých svätých v Poproči

v 47. týždni od 25. novembra– do 1.decembra 2019.

Bohoslužby

Pondelok Pondelok 34.týždňa 07:00 Sv. omša za kňaza Jozefa Kapinu
25.novembra v Cezročnom  období  
     
Utorok Utorok 34.týždňa  
26.novembra v Cezročnom  období  
     
Streda Streda 34 týždňa  
27.novembra v Cezročnom  období  
     
Štvrtok Štvrtok 34.týždňa  
28.novembra v Cezročnom  období  
     
Piatok Piatok 34. týždňa 18:00 Sv. omša za ✟ Františku Štovčíkovú,
29.novembra v Cezročnom  období   výročná
     
Sobota Vigília – 1.adventná nedeľa 18:30 Sv. omša za ✟ Máriu, Máriu, Jána
30.novembra    
     
Nedeľa 1.adventná nedeľa 08:00 Sv. omša na poď. za 50 r. života,
1.decembra     za Božie požehnanie a pomoc do ďaľších
    rokov, aj pre celú rodinu
  10:00 Sv. omša za Boží ľud farnosti
 
Lektori  Božieho Slova    
Nedeľa 1. adventná nedeľa 08:00 H. Majcherová, D. Vincová
    10:00 J. Kurjan, J. Brada
   

 

V nedeľu o 14:30 bude radostný ruženec, krátka adorácia a premienka.

Katechézy pre prvoprijímajúcich a rodičov sú v nedeľu po druhej sv. omši.

V nedeľu bude zbierka na charitu.

Katechézy pre birmovancov budú v sobotu o 18:00 a v nedeľu o 15:30.

V sobotu (v prípade potreby aj v nedeľu) pri sv. omšiach bude požehnanie adventných vencov.

Zbierka na opravy vyniesla 2755,-€. Všetkým darcom úprimne Pán Boh zaplať.

 

DUCHOVNÉ SLOVO


Sedem tipov ako stráviť advent s deťmi I.

 

Júlia Baranišinová

Adventné obdobie je čas príprav na Ježišov príchod na svet. Prečo ho nestráviť až do Vianoc ako rodina? Naučte deti ako zmysluplne prežiť tento prípravný čas. Vyskúšajte si aktivity, ktoré sa môžu stať vo vašej rodine každoročnou tradíciou. Viacerí ľudia rozmýšľajú ako strávia Nový rok. Túžia po zmene a dávajú si novoročné predsavzatia. Nový rok kresťana začína v prvú adventnú nedeľu. Obdobie nového liturgického roka trávime inak. Advent je skvelá príležitosť venovať viac času deťom a pritom im priblížiť hĺbku Ježišovho príchodu. Prinášame Vám  niekoľko tipov ako môžete stráviť adventné obdobie plnohodnotnejšie:

Originálny adventný kalendár. Klasický čokoládový adventný kalendár s okienkami od čísla 1 do 24 pozná každý z nás. Čo tak vymeniť čokoládu za niečo hodnotnejšie? Zatiahnite na hlbinu a prežite duchovnú prípravu na Vianoce spolu ako rodina. Ako? Pripravte 24. Činností na lístočky pre deti  a každý deň splníte jednu úlohu spoločne. Váš rodinný kalendár môže obsahovať obľúbené súradnice čítania zo Svätého písma súvisiace s narodením Ježiša,  či citáty, myšlienky… Taktiež čítanie životopisov svätých je veľmi zaujímavé. Dôležité je aby sa deti nenudili. Ozvláštnite čítania aj o detské biblické príbehy spojené s vyfarbovaním maľovaniek či vyriešením tajničiek. Fantázii sa medze nekladú.

Ručne vyrobený betlehem. Existuje nespočetné množstvo aktivít, ktoré môžete spolu s deťmi konať, tak prečo nezamerať pozornosť na miesto, kde sa to celé začalo? Keď nastal čas, Panna Mária s Jozefom  hľadali vhodné miesto, kde by prišiel na svet Spasiteľ. Toľko ľudí odmietlo Svätú rodinu a vy ju naopak radostne očakávate, preto môže byť príprava betlehemu oveľa emotívnejšia. Spoločne vyrobený betlehem môže vašu rodinu ponoriť ešte hlbšie do prežívania podstaty Vianoc. Betlehem sa dá vyrobiť z rôzneho materiálu ( šúpolie, slané cesto, plastelína, medovníky, papier, samotvrdnúca hmota…). Popri výrobe postáv z betlehema môžeme deťom rozprávať príbehy o jednotlivých postavách a akú úlohu zohrali pri Ježišom narodení.

Adventný skutkovník. Obmenou originálneho adventného kalendára môže byť aj Adventný skutkovník.  Na rozdiel od klasického kalendára je tento na začiatku Adventu prázdny. Prázdne okienka nám vďačne denne poslúžia na to, aby deti celé dni boli motivované vykonať dobrý skutok. Na konci dňa tak môžu do príslušného okienka vložiť papierik s dobrým skutkom. Kalendár môže mať rôzne podoby. Či už pôjde o plagát v tvare stromu s okienkami, kam  budú deti  vpisovať dobré skutky, alebo pôjde o truhlicu s kartičkami, to ponechávame na Vás.

http://www. slovoplus.ak/sedem-tipov-ako-stravit-advent-s-detmi/

Archív