FARSKÉ OZNAMY

DSC05741

Rímskokatolícka farnosť Všetkých svätých v Poproči

v 9. týždni od 27.februára 2017 – do 5. marca 2017.

Bohoslužby

Pondelok Pondelok 8. týždňa 18:00 Sv. omša za ✟ Máriu a Mateja Pavolovcov
27.februára v Cezročnom období
   
Utorok Utorok 8.  týždňa 18:00 Sv. omša za ✟ Jána Gráca, polročná
28.februára v Cezročnom období  
     
Streda Popolcová Streda 07:00 Sv. omša za ✟ o. Gabriela Amortha
1.marca   18:00 Sv. omša za ✟ Juraja a Ľudmilu
    Jaklovských
     
Štvrtok Štvrtok po Popolocovej strede  
2.marca  
     
Piatok Piatok po Popolcovej strede 18:00 Sv. omša za ✟ Vladimíra Sepšiho
3.marca    
     
Sobota Sobota po Popolcovej strede 08:00 Sv. omša za zdravie a B. požehnanie
4.marca   o. biskupa Stanislava
     
Nedeľa PRVÁ PÔSTNA NEDEĽA 08:00 Sv. omša za Igora a rodinu
5.marca   10:00 Sv. omša za ružencové bratstvo
  14:30 POBOŽNOSŤ ( odprosenie Božského
  Srdca, premienka)
Lektori  Božieho Slova    
Streda Popolcová Streda 07:00 H. Majcherová
18:00 Z. Bradová, I. Sopková
Nedeľa PRVÁ PÔSTNA NEDEĽA 08:00 Z. Podprocká
  10:00 M. Schmotzerová, S. Schmotzerová
     

 

Katechéza pre prvoprijímajúcich  a rodičov v nedeľu po druhej sv. omši.

Pobožnosť  (adorácia s odprosením za spoločenské hriechy) bude v pondelok a utorok od 17:00, v piatok od 17:00 do 17:30 adorácia, potom krížová cesta. V sobotu o 7:30 fatimský ruženec, po sv. omši adorácia o 17:30 adorácia za rodiny.

Spovedanie pred prvým piatkom:

Streda a piatok od 16:00. Chorí a starší veriaci v piatok od 8:00 hod.

V nedeľu bude jarná zbierka  na charitu.

Streda je deň prísneho pôstu.        

DUCHOVNÉ SLOVO

PASTIERSKY LIST ROŽŇAVSKÉHO DIECÉZNEHO BISKUPA MONS. STANISLAVA STOLÁRIKA PRED „FATIMSKÝM DEVIATNIKOM“ A ZASVÄTENÍM ROŽŇAVSKEJ DIECÉZY

4.ČASŤ

 

Milí bratia a sestry, v našej diecéze sme sa rozhodli vykonať „fatimský deviatnik“ prvých sobôt. Panna Mária si žiadala päť prvých sobôt, ale to si neprotirečí. Dôležitejšie sú slová sestry Lucie: „Od vykonávania tejto pobožnosti spolu so zasvätením Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie bude závisieť vojna alebo mier vo svete“. Pre pokoj vo svete veľa urobil „pápež Fatimy“ – sv. Ján Pavol II., ale nezabúdajme i na veľké úsilie šírenia a praktizovania fatimského posolstva, ktoré vykonal slovenský biskup Pavol Mária Hnilica. Obaja splnili, čo sa od nich oča-kávalo; teraz je rad na nás. A záleží na každom jednom z nás. Ktovie, či vykonanie týchto pobožností nerozhodne o našej večnosti. Prisľúbenie Panny Márie je v tejto súvislosti veľmi silné. Dajte „fatimský deviatnik“ aj svojim drahým, nech si ho aspoň čítajú.

Možno práve vtedy zasiahne Božia milosť a zmení ich srdce. Buďme štedrými a radostnými rozsievačmi fatimského posolstva, „veď kto skúpo seje, skúpo bude aj žať, kto seje štedro, štedro bude aj žať… lebo veselého darcu Boh miluje“ (2 Kor 9, 6-7). Začíname spoločnou modlitbou, lebo kde už dvaja prosia o to isté, Boh to dá (porov. Mt 18, 19). A my sa chceme modliť nielen dvaja alebo traja, ale celá diecéza. Chceme urobiť i ďalší krok – pokračovať skutkami, ktorými sa budeme usilovať o pokoj v sebe a medzi nami navzájom. Tak môžeme „dobehnúť“ to, čo sme nechceli alebo nestihli urobiť v Roku milosrdenstva. Boh na príhovor Panny Márie Fatimskej iste požehná úsilie každého z nás pre dobro spoločnej veci. Každý mesiac začnime sv. spoveďou a sv. prijímaním na prvú sobotu.

Všetkým vám, ktorí už dávnejšie žijete fatimské posolstvo, alebo sa len teraz k nemu pripojíte, aby ste prispeli k prehĺbeniu duchovného života svojho i svo-jich blízkych; prispeli k obráteniu hriešnikov a k vyslobodeniu duší z očistca; prispeli k mieru vo svete a hlavne k pokoju v ľudských srdciach a vzťahoch, žeh-nám v mene + Otca i + Syna i + Ducha Svätého.

Mons. Stanislav Stolárik

rožňavský biskup

Archív